Έκθεση τυπογραφίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

  Aφίσες επιλεγμένες από τους τέσσερις διεθνείς διαγωνισμούς που έχει διοργανώσει το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη θα παρουσιαστούν στην έκθεση αφίσας με θέμα “Τυπογραφία: Παρελθόν, παρόν και μέλλον” που διοργανώνει το Μουσείο Τυπογραφίας σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών από τις 8 έως τις 21 Ιουνίου 2019, στην Πάτρα.

  Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του μουσείου, θα προβληθεί video με το ιστορικό και τις δραστηριότητες του Μουσείου Τυπογραφίας.

  Στην έκθεση παρουσιάζονται 54 έργα, επιλεγμένα από τους 4 Διεθνείς Διαγωνισμούς Αφίσας που έχει οργανώσει το Μουσείο Τυπογραφίας, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Οι διαγωνισμοί αυτοί έχουν στόχο τη σύνδεση της Τυπογραφίας και της ιστορίας της με το παρόν και το μέλλον της της οπτικής επικοινωνίας.

  Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC) και την επιμέλειά της έχει αναλάβει ο Αντώνης Κ. Παπαντωνόπουλος, λιθογράφος – τυπογράφος, συνεργάτης του Μουσείου Τυπογραφίας.

  Το Μουσείο Τυπογραφίας Χανίων είναι το πρώτο στο είδος του σε όλη την Ελλάδα. Λειτουργεί από το 2005 και αποτελεί έργο ζωής του ιδρυτή του Γιάννη Γαρεδάκη, ο οποίος, με συνοδοιπόρο τη σύζυγό του Ελένη, για περισσότερα από είκοσι χρόνια συνέλεγε μηχανήματα και άλλα εκθέματα, που σηματοδοτούν την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Τυπογραφίας μέσα στον χρόνο.

  Διάρκεια έκθεσης: 8 – 21 Ιουνίου 2019 – Ωρες λειτουργίας: 8 π.μ. – 8 μ.μ.

  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  HELIX_NO_MODULE_OFFCANVAS